Slovenija > Črna kronika
6669 ogledov

Občan poklical policijo in rešil primer

Moški gleda skozi okno Profimedia
Občan, ki je opazil sumljive osebe in poklical policijo, je Mursko Soboto rešil serijskih vlomilcev.

Na območju Policijske postaje Murska Sobota so policisti oktobra obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše, ki so bili izvršeni med 17. in 20. uro. V večini primerih je šlo za nenaseljene stanovanjske hiše ali pa so lastniki za kratek čas hišo zapustili. Storilci so v hiše vlamljali skozi vhodna ali balkonska vrata ali okno, preiskali notranjost ter odnesli denar in zlatnino, so sporočili z murskosoboške policijske uprave.

Primer je pomagal rešiti občan, ki je 1. novembra poklical policijo, da se v eni izmed ulic v Murski Soboti gibljejo sumljive osebe. Policisti so šli takoj v akcijo in jih izsledili v Moravskih Toplicah, štiri madžarske državljane stare od 21 do 40 let so utemeljeno osumili, da so vlamljali in jih pridržali.

Preiskovali sodnik jim je zaradi velikih tatvin izrekel pogojne kazni (trem pet mesecev in enemu deset mesecev zapora) ter vse za dve leti izgnal iz države.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • munja 12:59 06.november 2019.

    Imamo pa res, najbrž edini na svetu tako bedno zakonodajo. Izgon ZA VEDNO, ne pa za dve leti, to je potuha za vse ostale lopove in kriminalce. Sramota!!

  • Boychee 06:16 06.november 2019.

    Pogojno in izgon? V zapor za dve leti in nato izgon!

  • Ivo 19:54 05.november 2019.

    Velika tatvina in pogojno?