Slovenija
121 ogledov

Obdolženec nag v kombiju

Casiraghiju je prihod na sodišče svojevrsten stilski izziv. Bil je že v brisači, Žurnal24 main
Nedostojno. Stephen Casiraghi ni hotel pred sodnico, Ziherl kaznovan.

Kazen. “Pravilo, ki ga dolgoletni izvedenec dobro pozna, je, da se izostanek z glavne obravnave opraviči pisno in ne, kot je to danes moderno, prek faksa, telefona ali kako drugače,” se je na opravičilo, ki ga je v imenu sodnega izvedenca Slavka Ziherla po telefonu pred začetkom obravnave posredovala njegova tajnica, odzvala predsednica senata Lea Habjanič.

18 let zapora je dobil za ugrabitev štoparke 8. februarja 2007, nad katero se je dva dni spolno izživljal, dokler ni zbežala.

Neprihod na sodišče bo psihiatra stal tisoč evrov. “Verjamem, da lahko človek zboli, doživi nesrečo ali kaj podobnega, a razlogov za izostanek ni znala navesti niti tajnica,” je razloge za denarno kazen pojasnila Habjaničeva.

Prvič v brisači, zdaj nag

V sodno dvorano pa ni vstopil niti obtoženi Stephen Casiraghi, ki se je na poti iz zapora na Dobu v marici slekel do golega in nato bojkotiral prihod v dvorano. “Ker je zavrnil, da bi se oblekel, se je senat odločil, da se mu sodi v nenavzočnosti, saj je to, da je nag, nedostojno in nespoštljivo do sodišča,” je prepričana Habjaničeva. Enainštiridesetletni Casiraghi se je na zatožni klopi znova znašel zaradi sojenja za ugrabitev štoparke, nad katero se je dva dni izživljal, ki je potekalo za zaprtimi vrati. Višje sodišče mu je kazen 20 let zapora znižalo na 18. Po zahtevi za varstvo zakonitosti je vrhovno sodišče razveljavilo sodbo v delu, ki se nanaša na ukradene registrske tablice, za kar je dobil deset mesecev. Del sojenja za prikrivanje bi moral biti javen.

Bogata kartoteka
Zaprt več kot pol življenja. 41-letni Stephen Casiraghi, rojen kot Hinko Krajačič, je z manjšimi presledki zaprt od svojega 19. leta. Trenutno ima na vesti štoparko, odsedel pa je že dve posilstvi, poskus ropa v restavraciji, rop menjalnice in požig policijskih avtomobilov. Čaka ga še sojenje za napad na paznika na Povšetovi ulici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.