Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Obglavil hčerko, ker se je na skrivaj poročila

meč Shutterstock
Indijec Ogad Singh je z mečem obglavil 20-letno hčerko in, dokler ga niso aretirali policisti, z njeno glavo v rokah paradiral po ulicah indijskega mesta Dungarji. Razlog: hči se je brez njegovega dovoljenja poročila z drugim moškim.

Dvajsetletna hčerka je po tem, ko je pred dvema letoma zapustila moža, živela s svojima staršema. Tamkajšnji policist Umeš Ojha je povedal, da je bil oče zelo jezen na hčerko, ker se je dobivala z dvema moškima.

Ko pa je izvedel, da se je pred dvema tednoma z enim na skrivaj poročila, je dobesedno ponorel.

Hčerko je tako prisilil, da se je v nedeljo vrnila domov, in jo dan za tem z mečem obglavil, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Z njeno glavo v rokah pa je nato paradiral po ulicah mesta.

Čeprav se indijska družba v zadnjih letih zelo hitro modernizira, mnogi starši še vedno želijo imeti zadnjo besedo pri tem, s kom naj se poročijo njihovi otroci. Temu pa seveda nasprotuje vse več mladih, predvsem žensk, ki se poleg tega želijo otresti tudi stalnega nadzora staršev in zakonskega partnerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.