Slovenija > Črna kronika
8438 ogledov

Objesten voznik dobil 1520 evrov globe

Prehitra vožnja PU Kranj
Policisti so napisali za 1250 evrov globe.

"Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali voznika športnega osebnega avtomobila, ki je na avtocesti na omejitvi 130 km/h vozil s povprečno hitrostjo 210 km/h, prehiteval po desni strani in se nepravilno izključil iz avtoceste. Za prekrške je bil kaznovan z globo 1.520 evrov in z devetimi kazenskimi točkami," so sporočili s kranjske policijske uprave.

Policisti so sprva sporočili, da je šlo za voznico, a so nato poslali popravek. 

"Opozarjamo na upoštevanje prometnih pravil in k izogibanju tveganjem, ki povzročajo ogrožanja in prometne nesreče. Za nesrečo je dovolj že majhna napaka ali trenutek nepozornost, taka vožnja pa je absolutno nedovoljeno pretiravanje na javnih cestah in primer občutnega precenjevanja zmožnosti. Zato še enkrat prosimo, vozite po predpisih," so opozorili ob tem primeru, ki se je na srečo končal brez poškodovanih ali celo mrtvih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • gustl 10:18 30.november 2019.

    Jaz bi kaznoval tudi voznika na prehitevalnem, levem pasu...!!! Zakaj ga je prehiteval po desni...??? Vozni pas je desni pas......

  • ode 17:52 28.november 2019.

    Blesava, bogata država Slovenistanska mu je, revežu, dala celo natanko 760 eur popusta. Namesto, da bi mu usekali kazen glede na vrednost novega avtomobila, ki ga je vozil ali ga zaplenila. Tako delajo v revnih državah, kot naprimer v Švici, ...prikaži več Avstriji in drugod.