Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Objestno prehiteval rešilca na nujni vožnji

Enaindvajsetletnik iz Kočevja je v nepreglednem ovinku prehiteval reševalno vozilo. Ko so ga prijeli policisti, je enega udaril, enako je ponovil še na policijski postaji.

Enaindvajsetletni voznik iz Kočevja ima sicer zajetno kartoteko na policiji, včeraj zvečer pa so se policisti znova ukvarjali z njim.

Poklicali so jih iz zdravstvenega doma Črnomelj, ker se je voznik temnega vozila zaletel v njihovo reševalno vozilo in odpeljal naprej.

Reševalno vozilo na nujni vožnji

Policisti so ugotovili, da je osumljenca med vožnjo prehitelo reševalno vozilo na nujni vožnji. Po prehitevanju je osumljeni pospešil z vožnjo, reševalno vozilo v nepreglednem ovinku začel prehitevati in pri tem z zadnjim delom vanj trčil.

Nekaj minut kasneje so ga opazili črnomaljski policisti in ga z modrimi lučmi ter sireno ustavljali, a je še pospešil. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, na koncu pa avta ni mogel več spraviti v pogon. Voznika so potegnili iz avtomobila, ga s fizično silo obvladali in vklenili. Med postopkom se je aktivno upiral, policista udaril in obema policistoma grozil. Po privedbi na policijsko postajo je tam napadel še enega policista.

V zadnjih letih 85 ovadb zaradi prometnih prekrškov

Enaindvajsetletnika bodo kazensko ovadili zaradi suma preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja ter napada na uradno osebo.

Sledile bodo še ovadbe zaradi objestne vožnje, vendar za zdaj policisti še zbirajo obvestila.
Osumljenca so v zadnjih letih že več kot 30-krat ovadili zaradi različnih kaznivih dejanj in prekrškov z elementi nasilja, 85-krat zaradi različnih prometnih prekrškov in štirikrat zaradi prometnih nesreč, kljub temu pa ima še vedno veljavno vozniško dovoljenje, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Komentarjev 17
  • izzyy 08:15 20.april 2012.

    Oseba mora na pregled. Včasih res pogrešam stare miličnike in njihove strokvne prijeme.

  • Skippy 16:14 24.februar 2012.

    Ti enačiš nekoga s 85 prekrški z nekom, ki se mu ponesreči 1x na leto?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:00 24.februar 2012.

    A je res tako težko temu nečaku mame Elke zdrobit kolena in polomt roke,da ne bo mogu nikol več ogrožat normalnih udelelžencev prometa in državljanov SLO!!