Slovenija > Črna kronika
1748 ogledov

Obljubljal avtomobile in si nagrabil več kot 200.000 evrov

Parkirani avtomobili
Koprski kriminalisti so ovadili moškega z območja občine Hrpelje-Kozina, ki je jemal denar z obljubo, da bo oškodovancem z njim kupil avtomobil.

Osumljenec je leta 2017 moškima z območja Sežane obljubil, da jima bo za 26.000 evrov iz tujine pripeljal avtomobila znamke Mercedes in VW. V to vrednost naj bi bili všteti vsi stroški, tako nakup in prevoz kot urejanje dokumentacije, povezane z uvozom vozil. Vendar pa od njega nista dobila niti vozil niti jima ni vrnil denarja.

Nato je v začetku leta 2018 moškemu z območja Vipave obljubil, da mu bo v zameno za 9200 evrov priskrbel audija. Pod pretvezo dodatnih stroškov je od oškodovanca zahteval dodaten denar, tako da mu je slednji skupno izročil kar blizu 120.000 evrov. Vendar pa na koncu tako kot v prvem primeru od osumljenca ni bilo niti denarja niti avtomobila.

Nepridiprav je osumljen še goljufije moškega z območja Kopra. Ta mu je leta 2018 večkrat posodil denar, skupno približno 60.000 evrov, ki pa mu ga osumljenec kljub nenehnim obljubam ni vrnil.

Kriminalisti so osumljenca kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj goljufije. Za dve od njih je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, za eno pa do treh let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.