Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Obljubljala velik dobiček, a nič od tega

(Slika je simbolična.) Sutterstock
Hrvaški državljan z lažnimi obljubami do 1,15 milijona evrov gotovine. Njegov mlajši slovenski pomočnik si je prilastil "le" dobrih deset tisoč evrov.

Policistom je goljufa prijavilo 42 ljudi. Sedeminštiridesetletni hrvaški državljan jim je obljubljal visoke donose  investicijskega vlaganja z njegovim posredovanjem. Samo od znanih ljudi je osebno ali prek posrednikov med letoma 2007 in 2009 dobil skupno 1,15 milijona evrov gotovine. Denarja pa ni vložil v različne projekte, kot je obljubljal, ampak ga je v tujini porabil zase.

"Vlagatelje je v nadaljevanju zavajal z lažnimi pozitivnimi informacijami na spletni strani in prek elektronske pošte, s čemer je zavlačeval vračilo denarja in podaljševal upanje vlagateljev glede vračila vloženih sredstev," so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Sedeminštiridesetletnika so kriminalisti ovadili, prav tako 28-letnega slovenskega državljana, ki si je kot posrednik pri opisanem poslovanju prilastil sredstva enega od prijaviteljev v višini 10.500 evrov.

Za goljufijo je zagrožena zaporna kazen od enega do osem let, za zatajitev pa do dve leti zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.