Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Obljubljali ples, silili v prostitucijo

Dean Jurič Suzana Kos
Koprski kriminalisti so včeraj izvedli več hišnih preiskav in pridržali več ljudi, in sicer s področja trgovine z belim blagom in prostitucije.

Kriminalisti koprske policijske uprave so včeraj na območju Pirana, Sežane, Izole in Ljubljane 11 hišnih preiskav zaradi suma zlorabe prostitucije in trgovanja z belim blagom. Zadržali so štiri osebe, tri iz Izole – med prejetimi je tudi 29-letna Izolanka, ki naj bi delovala kot zvodnica in so jo po zaslišanju že izpustili na prostost ter 53-letni in 32-letni moški. 40-letni Ljubljančan pa še čaka na zaslišanje pred sodnikom.

Izdal pogovor o konkurenci

Preiskavo so začeli tudi zaradi nekaterih prijav žrtev, prostitutk. Obravnavali so 17 deklet, večinoma so državljanke Dominikanske republike, Moldavije in Hrvaške. V Slovenijo so jih zvabili s pretvezo, da bodo dobro plačane plesalke, vendar so jih nato prisilili v prostitucijo.

Preiskavo je spodbudilo tudi to, da so enega od osumljenih ujeli v prisluhe, ko so prisluškovali lastniku javne hiše Rex, ki je delovala v zaledju Kopra: zvodnika sta se pogovarjala o konkurenci, ki jo imata na Krasu. Koliko premoženja so si pridobili z zlorabo prostitucije, policija še ne more oceniti.



Komentarjev 4
  • Zlatko Nemec 17:40 10.november 2011.

    eni se ne strinjajo s tvojim mnenjem, a je res...če je uradno, ni trgovine z belim blagom. v to bi se vključila dekleta celo iz slovenije, ki to delajo na lastno pest in se tako izpostavljajo na primer umorom.

  • trimix 18:58 09.november 2011.

    a teb jasn, da ce bi bilo legalizirano, tud trgovine z belim blagom ne bi moglo bit v tem kontekstu?!?!?!

  • majdas 15:32 09.november 2011.

    A ti ločiš prostitucijo in trgovino z belim blagomm?!?!?