Slovenija > Črna kronika
176 ogledov

Obračun med zaporniki

Laganis Lilijana, v. d. direktorice, in Andrej Lovrec, vodja oddelka za varnost Žurnal24 main
Na zaprtem oddelku koprskega zapora je v nedeljo zjutraj prišlo do poskusa umora. Ena oseba je huje ranjena in ostaja na zdravljenju v bolnišnici, lažje poškodovana oseba pa je že nazaj v zaporu.

27-letni zapornik je vstopil v sobo 39-letnega zapornika iz Ljubljane, ga najprej polil z vrelo kavo in nato večkrat zabodel. Ob izstopu iz sobe je naletel na 32-letnega zapornika iz Pirana in ga porezal, nam je povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec.

"Do incidenta je prišlo v dopoldanskem času, okoli osme ure, ko so pravosodni policisti pobirali porcije zajtrka. Ko so odprli dve sobi, je obsojenec izkoristil priložnost. S skodelico, v kateri je imel kavo, je stopil v drugo sobo in polil drugega obsojenca, ga v tistem trenutku napadel z jedilnim nožem, nato pa napadel še drugega," je incident opisal Andrej Lovrec, vodja oddelka za varnost iz zapora v Kopru.

Napadalca so obvladali pazniki. 39-letnika so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, lažje poškodovani 32-letnik pa je že nazaj v zaporu.

"Pohvalil bi policiste, ki so v tistem trenutku hitro reagirali in preprečili še kaj hujšega," je še dejal Lovrec.

Napadalca policija obravnava zaradi poskusa umora in zaradi povzročitve lažje telesne poškodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.