Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Obračunala s pestmi in pištolo

V lokalu Latino sta se v sredo stepla dva občana. Žurnal24 main
V lokalu Latino v Luciji se je v torek odvijal pravi filmski pretep, odjeknili pa so tudi streli. Sprla sta se Izoljan in Lucijčan, ki sta med seboj obračunala tudi s pestmi.

V sredo malo pred četrto popoldne je prišlo do streljanja pred enim od lokalov v Luciji, so sporočili s koprske policijske uprave. Incident se je zgodil v lucijskem trgovsko-poslovnem centru, natančneje v lokalu Latino. Po ugotovitvah policistov  je bil v lokalu kot gost 27-letni Izoljan, h kateremu je pristopil 30-letnik s stalnim prebivališčem v Luciji in ga nagovoril. Zatem je med njima prišlo do verbalnega spora in nato do pretepa. 27-letnik je pri tem 30-letnika udaril s pestjo v obraz, ta pa je izgubil ravnotežje, se spotaknil in se lažje poškodoval. Nato ga je med prerivanjem in pretepanjem spravil na teraso gostinskega lokala. Lucijčan je izvlekel imitacijo pištole s plinskimi naboji, jo usmeril proti Izoljanu in enkrat ustrelil. Po strelu je Izolan stekel v notranjost lokala, za njim pa je Lucijčan še dvakrat sprožil plinsko pištolo.

Potem sta kraj dogodka oba zapustila. Kot so sporočili s policije, je  Izoljan poiskal tudi zdravniško pomoč zaradi lažje poškodbe roke, oba pa so policisti izsledili že včeraj. Po zbiranju obvestil o dogodku so ugotovili, da sta oba storila kaznivo dejanje nasilništva po drugem odstavku 299. člena Kazenskega zakonika Republike Slovenije, zato bodo zoper oba podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. V sklopu opisanega dejanja sta oba osumljena med naključnimi gosti lokala povzročila ogroženost, zgražanje in prestrašenost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.