Slovenija > Črna kronika
108 ogledov

Obravnavo bi kar preklical

Slovenija 10.05.11, Balkanski bojevnik, sojenje, Dragan Tosic, foto: Benjamin Ko Benjamin Kovač Na sodišču leta 2011
Dragan Tošić, ki bi moral danes na sodišče, je prosil za preložitev oziroma kar za preklic predobravnavnega naroka.

"Do danes še ni prejel vabila," poudarja Tošićev zagovornik Marko Bošnjak. Sodišče mu je namreč vabilo odposlalo 17. julija, njegova odvetnika pa sta pošto s sodišča prevzela šele predvčerajšnjim.

Sodišče je ugotovilo, da zagovornika iz Odvetniške pisarne Čeferin nista želela prevzeti pošte niti v prvem tednu po koncu sodnih počitnic, ki so se zaključile pretekli ponedeljek, torej pred desetimi dnevi."Takšna namigovanja ostro zavračam," dodaja Bošnjak.

Ne da niso hoteli, niso mogli dvigniti

Drugi zagovornik Tošića Luka Zajc je sodišču predlagal, naj preveri, ali se je pošta medtem vrnila na sodišče, ker ni bila vročena. "18. avgusta smo prevzeli praktično vso pošto, ta pošiljka se je očitno vrnila. Sodišče pa je prepričano, da je pošiljka od 18. do 25. avgusta ležala na posti, mi pa je nismo želeli prevzeti," dodaja Zajc.

Pri odvetniški pisarni tako menijo, da se je pošiljka vrnila na sodišče, ko so jo drugič odposlali, pa so jo tudi prevzeli.

Tošić bo zdaj dobil novo vabilo na sodišče za 10. september. Prvič je na sodišče prišel 16. junija – ponudbe, naj prizna krivdo in se s tožilstvom pogodi za kazen, ni sprejel. Sodišče je prejelo dokumentacijo o tem, kako so v Srbiji pridobivali dokumentacijo proti Tošiću – za te dokumente so namreč zahtevali izločitev,  tudi o tem bo tekla beseda 10. septembra.



Komentarjev 1
  • sreca 15:18 27.avgust 2014.

    Čisto odvetniško nakladanje, že dolgo časa lahko sodišče vroča dokumente v elektronski obliki, saj obstajajo tako imenovani varni elektronski predali, imajo jih skoraj vsi odvetniki, ker drugače ne more dobiti elektronskega izpiska iz zemljiške knjige in še nekaterih drugih stvari ...prikaži več pri vpogledih. (stvar je vezana na osebni certifikat)