Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

Obrežje: skrival Afganistance in Pakistanca

ilegalci, tovornjak, obrežje
1/5
PU Novo mesto
Policisti so na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje v petek popoldne pri vstopu v državo ustavili Bolgara, ki je hotel v tovornjaku pretihotapiti 11 Afganistancev in dva Pakistanca. Med njimi je bilo osem mladoletnikov.

Možje v modrem so tujce oskrbeli, saj so bili ti zaradi vročine in slabih pogojev pod ponjavo onemogli, poleg tega pa so bili tudi že več dni brez hrane in pijače. S pomočjo prevajalcev so opravili razgovore in ugotovili, da so bili namenjeni v Italijo, so sporočili s PU Novo mesto.

Razlog njihovega odhoda naj bi bile slabe ekonomske in splošne razmere v Afganistanu oziroma Pakistanu. Za pot od Grčije do Italije so tako neznancu plačali po več kot tisoč evrov. Po zaključenem postopku na sodišču so policisti tujce izročili hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PU Novo mesto so letos obravnavali že 141 oseb (76 v enakem obdobju lanskega leta), ki so ilegalno prestopile državno mejo oziroma so se nameravale izogniti mejni kontroli. Največji porast ilegalnih prehodov državne meje je na območju PP Brežice in postaje mejne policije Obrežje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.