Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Obsežen požar, zagorelo seno

Gasilec Anže Petkovšek
Zagorel gospodarski objekt, posredovalo 95 gasilcev.

Nekaj po 14. uri je v Želimljah v občini Škofljica zagorel velik dvonadstropni gospodarski objekt, ki ima v spodnjem delu hlev, v zgornjem pa žago in skedenj.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR ) je pri gašenju požara sodelovalo 70 gasilcev iz Gasilske zveze Škofljica PGD Škofljica, Želimlje, Pijava Gorica, Lavrica, Vrh nad Želimljami, Orle ter 25 gasilcev iz Gasilske zveze Ig iz PGD Ig, Matena, Brest, Tomišelj, Iška Loka, Golo.

Gasilci potrebovali zdravniško pomoč 

Milan Rajf, poveljnika Gasilske zveze Škofljica, nam je povedal, da je šlo za izjemno velik požar. Povsem je zgorelo seno, uničen je del ostrešja. Tri glave živine so pravi čas premaknili na varno.  

Kot so nam sporočili iz PU Ljubljana prve ugotovitve kažejo, da požar nima znakov kaznivega dejanja, vzrok je najverjetneje samovžig sena. Nastalo je za okoli 12.000 evrov škode. 

Na URSZR poročajo, da so morali reševalci nujne medicinske pomoči zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom, pomoč nuditi trem gasilcem, po podatkih policije pa je bila zaradi vdihovanja dima pomoč nudena eni osebi. Kot nam je povedal Rajf, pa ne gre za nič hujšega.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.