Slovenija > Črna kronika
3166 ogledov

Obsojenec, ki je ubil policista, naj bi si v zaporu sodil še sam

zapor rešetke celica Profimedia Fotografija je simbolična.
Okoliščine smrti obsojenca bo zdaj raziskala tričlanska komisija, ki jo bo izbral generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

Po neuradnih informacijah 24 ur in portala Dolenjska News si je včeraj popoldan v celjskem zaporu življenje vzel Samo Tadin, ki se je poleti leta 2015 namerno zaletel v policijsko vozilo. Pri tem je enega policista v vozilu poškodoval, drugega pa ubil. Tudi Tadin je v nesreči utrpel hude poškodbe in bil nekaj dni v komi.

Tadinove smrti nam na PU Celje niso želeli ne potrditi ne zanikati, na podoben odziv smo naleteli, ko smo poklicali Zavod za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje, kjer so sporočili le, da je eden od obsojencev v njihovem zavodu storil samomor. Kot so dodali, so bile neposredno po dogodku v skladu s Pravilnikom o izvrševanju kazni zapora o dogodku obveščene vse pristojne institucije in oseba, ki jo obsojenec ob sprejemu prestajanja zaporne kazni v izjavi navede kot osebo, ki naj jo zavod obvesti ob morebitni hospitalizaciji ali smrti.

Okoliščine smrti obsojenca bo zdaj raziskala tričlanska komisija, ki jo bo izbral generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

Tadin je bil sicer zaradi umora in poskusa umora obsojen na 30 let zapora. Nesrečo je povzročil namerno, iz maščevanja, ker so mu policisti dva dni pred dogodkom izrekli ukrep prepovedi približevanja nekdanji ženi. 

Tudi v zaporu je bil Tadin problematičen, saj je januarja 2019 v zaporu na Dobu z nožem napadel policista, zato so ga premestili najprej v ljubljanski zapor, nato pa v celjskega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • eminenca 19:36 15.junij 2021.

    meni ni jasno zakaj je država ukinila smrtno kazen, ali že prejšnja ... ne vem točno , ampak človek se muči, država plačuje, greh je , oz. kriminal ... ja, kaj čmo,

  • kapibara 09:59 15.junij 2021.

    Pri takih, se vedno vprašam, za kaj ni tega storil že pred kažinom..

  • Avatar Zala
    Zala 00:51 15.junij 2021.

    Lahko bi se že prej spucal s tega sveta.