Slovenija > Črna kronika
100 ogledov

Obsojeni goljuf vložil ugovor še pred razsodbo

Viljem Pavlič N. Č. Č.
Brežiški podjetnik. Še preden ga je sodnik obsodil, mu je že predal ugovor na razsodbo.

Šop na drobno popisanih listov, imenovanih ugovor na razsodbo, je brežiški podjetnik Viljem Pavlič izročil sodniku, še preden je izvedel, da mu bo ta zaradi dveh goljufij izrekel sedemmesečno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo treh let, za krivo ovadbo pa naložil plačilo dva tisoč 
evrov.

Poleg vračila denarja oškodovanim bo moral Pavlič plačati stroške kazenskega postopka, ki bodo visoki. Postopek je namreč predvsem zaradi Pavličevega zavlačevanja, ko je bil ali bolan ali nedosegljiv, trajal dolgo.

Pavlič kreditodajalec

Poslovnež Pavlič, lastnik družbe Tilico, ki se ukvarja s prodajo in zastopništvom, je Marku Lazanskemu obljubil, da mu bo v tujini uredil kredit v višini 80 tisoč evrov. Lazanski mu je moral za stroške urejanja kredita dati pet tisoč evrov avansa. Pavlič jih je položil na račun svoje družbe in porabil za druge namene, na kredit Lazanskemu pa je očitno "pozabil".

Pavlič prodajalec

Obtoženi je Urošu Volavšku ponudil v odkup avto toyota RAV4, ki ga je nabavil prek lizinga in še ni bil odplačan. Kot avans mu je Volavšek dal tri tisoč evrov, Pavlič pa njemu prometno dovoljenje. Nato se je izgovarjal, da papirji še niso urejeni, nazadnje pa je kupec ostal brez avtomobila in denarja. Za nameček je Pavlič toyoto, za katero ni več plačeval obrokov in jo je lizinška hiša zahtevala nazaj, prijavil na policiji, da je 
ukradena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.