Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Obtoženi posilstva zaigral svojo smrt

Zoper Ptujčana, ki se ga je prijel vzdevek Ptujski Fritzl, poteka še ena kazensk Žurnal24 main
Ptujski Fritzl. Moški, osumljen krvoskrunstva, se v sodni dvorani vede kot v cirkusu.

Sojenje moškemu, ki naj bi spočel otroka svoji 15-letni hčerki, se bliža koncu. Kljub zdravniški dokumentaciji, da je obtoženi sposoben spremljati sojenje, ta nadaljuje z izgredi. Na včerajšnji obravnavi naj bi razgrajal, se vrgel na hrbet in zaigral smrt. Po tem, ko sta ga paznika pobrala s tal, je oživel, a razgrajanje nadaljeval s kričanjem, dokler ga ni sodnica Katja Kolarič Bojnec poslala iz sodne dvorane.

Pozneje so ga pazniki odpeljali v Zdravstveni dom Ptuj, kjer so zdravniki presodili, da je zdrav. Sodni senat je zaslišal priči s Centra za socialno delo Ptuj in zdravnika. Dokazni postopek naj bi bil kmalu zaključen, saj se sojenje že jutri nadaljuje s pričanjem izvedenca za DNK-preiskave, še isti dan pa bi lahko tožilka in odvetnica Tanja Kompara izrekli sklepne besede. Predvidoma čez nekaj dni bo izrek sodbe. "Pričakujem, da se bo zadeva kmalu zaključila," pravi Franci Matoz, pooblaščenec oškodovanke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.