Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Obtožnica za povzročitelja tragedije na Slovenčevi

slovenija 07.05.13, Slovenceva cesta, prometna nesreca, nesreca, smrt dveh dekle Anže Petkovšek
Na kazenski oddelek Okrožnega sodišča v Ljubljani je bila prejšnji petek vložena obtožnica zoper 35-letnega Deana Stanka, ki je v začetku maja na Slovenčevi ulici v Ljubljani do smrti zbil 19-letnici.

Deanu Stanku tožilstvo očita nevarno vožnjo in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči, poročata časnika Delo in Slovenske novice.

Ljubljančan Dean Stanko je vinjen in brez vozniškega dovoljenja 6. maja zvečer na Slovenčevi ulici v Ljubljani na prehodu za pešce trčil v 19-letni peški iz Ljubljane in Izole, ki sta pravilno prečkali vozišče.

Po močnem trčenju sta obležali na pločniku, voznik pa je s kraja odpeljal. Vozilo je parkiral na Vodovodni cesti in se nekaj minut po trčenju vrnil na kraj nesreče po odpadlo registrsko tablico. Pri tem so ga opazili občani in ga zadržali do prihoda policistov.

Večkratni kršitelj predpisov

Kot poroča današnje Delo, je omenjeni Ljubljančan redno kršil prometne predpise. Čeprav so mu policisti izrekli prepoved vožnje motornega vozila oziroma ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, se je na to menda povsem požvižgal in redno sedal za volan.

Grozi mu do 12 let zapora

Če bo Deanu Stanku krivda dokazana, mu grozi večletna zaporna kazen. Kazenski zakonik za nevarno vožnjo v cestnem prometu, ki se je končala s smrtjo enega ali več ljudi, predvideva zapor od enega do 12 let in prepoved vožnje motornega vozila. Po prvi točki kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči pa je predvidena zaporna kazen do enega leta.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 16:48 01.avgust 2013.

    Ja pa uno vašo PIAROVKO na testiranje spravite , saj morajo biti VSI policijski uslužbenci v športno starostnih normah , ne pa, da se jio cedijo podbradki levo , desno in u sred. , pol se upa pa še pred kamero pridet!

  • Žurnalček 16:46 01.avgust 2013.

    Kaj ko bi Žurnal naredil anketo , pa da folk policajem dokaže , da tu niti pod razno ne gre za prometno nesrečo , ampak za uboj , prej pa celo uumor!Sploh pa ne vem kako so potem lahko ...prikaži več Amerikanci obtožili TERORIZMA . voznike avionov , ki so spičel v WTC in Pentagon. Pa tle je šlo po naši polcij, i samo za nevarno šofiranje aviona

  • Žurnalček 16:34 01.avgust 2013.

    Smo že tam . Očitajo mu nevarno vožnjo. Tožilec prfuknjen , men lahko očitaš nevarno vožnjo , ker imam izpit PLMM, njemu pa nevarne vožnje niti pod razno , niti pod slučajno ne morete očitati!!!!!!! Njemu lahko očitate sama neupravičeno ...prikaži več vožnjo motornega vozila , ki je v sosledju v KZ , ki govori o umorih , kljer je vožnjo avta uporabil kot morilsko orožje in to kot dokaz A.. Da morilsko orožje , ki ga je , da bo stvar še hujša uporabljal pijan. Nobeden ga ni napil , ampak se ga je nalokal sam in je sam odgovoren za svojo vinjenost. Slovenija pričakuje takšno obtožnico , ki bo garantirala obsodbo za naklepni umor državljank Slovenije- lahko bi bil kdorkoli - in za katero je predvidena kazen med 8 in 15 leti. Drugačne obtožnice sploh ne vložite , kajti če ta ne bo takšna , se lahko tožilec takoj poslovi od svojega fotelja.