Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Obupanega moškega porinil z mostu

Jiansheng (na fotografiji levo) je obupanega Chena porinil z mostu. Več fotograf
1/5
Žurnal24 main
Neverjetno, a resnično. Šestinšestdesetletni upokojeni kitajski vojak Lai Jiansheng je z mostu porinil nekega obupanega moškega, ki je grozil, da bo storil samomor. Moški je padec preživel.

Dogodek se je zgodil v kitajskem mestu Guangzhou, ko je Chen Fuchao iz obupa grozil, da bo zaradi okoli 210 tisoč evrov dolga skočil z mostu. Policija je most takoj zaprla za promet in začela reševalno akcijo. V tistem trenutku pa je na prizorišče prišel Jiansheng, ki mu je uspelo prebiti policijski kordon in priti do obupanega moškega.

Ker mu policija ni dovolila, da bi se pogajal s Chenom, je proti njemu stegnil roko in ga porinil z mostu. "Porinil sem ga, ker so takšni ljudje, kot je Chen, zelo sebični. Njihova dejanja nasprotujejo javnemu interesu," je dejal upokojeni vojak. "V resnici sploh ni želel skočiti z mostu, ampak samo opozoriti oblasti, naj upoštevajo njegovo prošnjo," je še dejal.

Chen je padec z mostu preživel. © AP

 
Chen je na srečo padel na reševalno blazino, ki so jo pripravili reševalci. Kljub temu pa je pri padcu utrpel nekaj manjših poškodb in bil nato po nekaj urah odpuščen iz bolnišnice. Policija je upokojenega vojaka, ki je sicer duševni bolnik, prijela in ga kasneje izpustila, kljub temu pa se bosta morala skupaj z obupanim moškim zagovarjati pred sodnikom.

Po poročanju kitajskih medijev je samo aprila iz omenjenega mostu v smrt želelo skočiti že 12 ljudi. Vsakič so morale oblasti most zapreti za nekaj ur, policiji pa se je z obupanimi ljudmi vedno uspelo dogovoriti, da niso storili samomora.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.