Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Obvisela na drevesu

Jadralni padalec Andrej Leban
Trije jadralni padalci danes na Primorskem niso imeli sreče. Dva sta obvisela na drevesu, ena padalka pa se je poškodovala.

Danes so se zgodile kar tri nesreče jadralnih padalcev. Na srečo je šlo le za lažje poškodbe, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Ob 12.23 je na Kobali na štartnem mestu za jadralne padalce pri ponesrečenem vzletu s padalom padalec pristal na drevesu. Padalec je z drevesa sestopil sam, padalo pa so mu sneli reševalci Postaje GRS Tolmin.

Ob 14.00 je prav tako pod Kobalo v Občini Tolmin zasilno pristala jadralna padalka in obvisela na drevesu okoli 15 metrov visoko. Na srečo se ni poškodovala, pri sestopu pa so ji pomagali reševalci Postaje GRS Tolmin.

Ob 15.19 pa se je na pristajalnem mestu za padalce na Lijaku v Občini Nova Gorica pri pristanku poškodovala še madžarska zmajarka. Na pomoč ji je priskočila ekipa nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Nova Gorica, ki jo je oskrbela in z reševalnim vozilom prepeljala v šempetrsko bolnišnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.