Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Oče umorjenih krivi zdravnika Mravljeta

Ovadena je še vedno v priporu na Igu. Žurnal24 main
Zdravnik Gorazd Mravlje je izdajal izvide, ki so centru za socialno delo in sodišču služili za osnovo mnenju, da je z nekdanjo ženo vse v redu, pravi Andrej Gorup, oče v Sežani umorjenih otrok.
Doktor Mravlje zanika vaše trditve oziroma to, kar je Matoz danes povedal na tiskovni konferenci.
Trdim, da je on samoiniciativno dajal izvide, na temelju katerih so na centru in sodišču presodili, da je z nekdanjo ženo vse v redu, da lahko skrbi za otroke. Kolikor vem, je bilo izvidov več, sam sem videl enega, datiranega 8. novembra 2008, v katerem je napisal, da ni zadržkov oziroma da lahko skrbi za otroka.

Zakaj je po vašem tako ravnal?

Ne vem, verjetno zaradi Kristininega očeta; on pa je svoji hčeri najbolj škodil, ker je prikrival njena bolezenska stanja – od leta 1994 se je zdravila pri Mravljetu, zaradi psihoz, manične depresije ... kaj pa vem.

In vi niste vedeli za njeno domnevno bolezen?
Ne.

Koliko časa jo poznate?

Od leta 1980.

Zakaj po vašem mnenju niso na centru za socialno delo upoštevali vaših opozoril?

Ne vem, zakaj. Saj jaz proti njim nimam nič, mi smo korektno sodelovali, jaz želim protestirati proti sistemu; ko sem jih na centru opozarjal, da s Kristino ni vse v redu, so mi rekli, da so nemočni. Ne želim nobenega maščevanja proti njim. Je pa treba opozoriti na nedelujoč sistem v primerih, kot je moj.

Kako komentirate domnevne izjave svoje nekdanje žene, objavlja jih na primer tudi Il Piccolo?

Kako daje izjave, če je na zaprtem oddelku na psihiatriji, kaj naj sploh komentiram ...

Kje ste bili v času tragičnega dogodka?

Tisto noč sem bil v zamejstvu; to so preverjali tudi policisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.