Slovenija > Črna kronika
65 ogledov

Očetu tri leta in pol zapora

Fotografije pogrešane Klare Kaker mediaspeed
Sodni senat Okrožnega sodišča Slovenj Gradec je danes očeta koroške deklice obsodil na enotno kazen tri leta in pol zapora zaradi odvzema mladoletne hčerke in zanemarjanja otroka.

Tožilka Branka Čas je z odločitvijo sodišča zaenkrat zadovoljna, zagovornik očeta Erik Šuler pa je že napovedal pritožbo. Kje je deklica, oče ni povedal.

Predsednica sodnega senata Valerija Matvos-Jeromel je ob javni obrazložitvi sodbe dejala, da sodišče po vseh izvedenih postopkih z gotovostjo ugotavlja, da obdolženi v sostorilstvu z najmanj eno neznano osebo protipravno zadržuje hčerko in s tem onemogoča zdrav in skladen razvoj deklice. Hkrati so po ugotovitvi sodišča izpolnjeni tudi vsi znaki kaznivega dejanja zanemarjanja otroka.

Sodišče je obdolženemu očetu deklice, ki je v priporu od junija lani, podaljšalo pripor do pravnomočnosti sodbe oziroma najdlje do izteka obdobja določene zaporne kazni, v katerega se šteje tudi že čas v priporu.

Komentarjev 2
  • piksna 16:37 15.marec 2012.

    Tudi odvetnica je ženska.PAVLINIČ-KREBS.Si pozabil?

  • Stolp 16:08 15.marec 2012.

    Tožilka - ženskaSodnica - ženskaMama hčerke - ženskaSedaj pa še s policijo hitro punčko najti pa k mamici nazaj in dedek spet lepo hopla po njej! Pa bodo vse zgoraj omenjene ženske spet zadovoljne!