Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Očim do smrti pretepel šestletnika

Sosedi so dečka opisali kot lepo vzgojenega dečka. Žurnal24 main
Kalifornijska policija je našla truplo šestletnika, ki ga je do smrti pretepel 36-letni očim.

Šestletnega Dae'vona Baileya so na tleh njegovega doma v južnem delu Los Angelesa našli sorodniki, ki so iz hiše prejeli razburjen klic. Deček je imel na telesu številne poškodbe. Policija je že aretirala njegovega očima, 36-letnega Marcasa Fisherja, ki pa ob njihovem prihodu na kraj dogodka ni bil v hiši.

Mati ju je zapustila
Dečkova mati, 28-letna Tylette Davis je policiji povedala, da se Fisher nikoli ni fizično znašal nad njenim sinom. Davisova, ki ima poleg Dae'vona še pet otrok je še dejala, da s Fisherjem nista živela skupaj in da je on skrbel za Dae'vona in njeno petletno hčer, ker je morala sama „skozi nekatere stvari v življenju, ki se ji dogajajo“ in je hotela biti sama. Drugi otroci živijo pri njeni mami.

„Socialni delavci so mi odvzeli otroke. Dejali so, da sem naredila ogromno napako, ko sem Dae'vona in hčer prepustila Fisherju. Sedaj ne morem razmišljati o tem, saj sem izgubila sina,“ je obupana Davisova. Sosedi so šestletnika opisali kot prisrčnega in lepo vzgojenega dečka.

Pod preiskavo tudi anonimni telefon
Pod preiskavo je tudi tamkajšnji center za socialno delo in anonimni telefon za zlorabljene otroke in mladostnike. Šestletnik naj bi kar dvanajstkrat poklical anonimno številko in jim povedal za svoje težave, toda nihče se ni odzval. Mark Ridley Thomas, eden izmed vodilnih v upravi mesta Los Angeles, je dejal: „Zadevi moramo priti do dna. Da otroci v našem okrožju umirajo v takšnih okoliščinah, je zelo veliko breme.“ Trish Ploehn z Oddelka za družino in otroke je dejala, da poteka obsežna preiskava. „To je bila tragična in nesmiselna smrt. Moja ekipa se s primerom ukvarja 24 ur na dan,“ je dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.