Slovenija > Črna kronika
12889 ogledov

Od ene ponoči jo je pretepal, dokler ni zjutraj umrla

Policija Gregor Prebil
Zjutraj je poklical, da je padla po stopnicah in ne kaže znakov življenja.

V stanovanjski hiši na območju občine Ajdovščina je v torek zjutraj umrla starejša ženska. "Policisti smo bili v torek, 4. septembra nekaj minut po deveti uri zjutraj s strani regijskega centra za zaščito in reševanje obveščeni, da je po stopnicah padla in poškodbam podlegla starejša oseba," je pojasnil Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica.

Policistom se je porodil sum

Na podlagi prvih nujnih opravil se je policistom in kriminalistom porodil sum, da vse okoliščine smrti niso v zadostni meri pojasnjene, zato so obvestili pravosodne organe in nadaljevali s preiskavo ter že v torek odvzeli prostost osumljenemu uboja.

Policisti so na kraj odšli takoj, ko so jih v torek dopoldne obvestili o smrti ženske, prav tako so na kraj prišli reševalci. Zaradi sumljivih okoliščin sta na kraj v nadaljevanju prišli še dežurna preiskovalna sodnica in tožilka. 

"Preiskovalan sodnica je odredila tudi sodno obdukcijo pokojne, ki je bila opravljena na Inštututu za sodno medicino v Ljubljani naslednji dan," je razložil Pangos. "Med kriminalsitično preiskavo je bilo med drugim ugotovljeno, da se je osumljenec tega dne, od ene ure zjutraj s krajšimi prekinitvami večkrat fizično spravil nad enaindevedesetletno mater. Po večurnem pretepanju žrtve le ta zaradi hudih poškodb okoli osme ure zjutraj ni več kazala znakov življenja." 

Pred prihodom policistov zakrival sledove

Osumljenec je nekaj minut po deveti uri poklical reševalce in prijavil, da je starejša oseba padla po stopnicah in ne kaže znakov živeljenja. "Pred prihodom reševalcev, policistov in kriminalsitov, je skušal in deloma odstranil sledove zgoraj navedenega kaznivega dejanja umora," je še povedal Pangos in dodal, da je motiv za storitev kaznivega dejanja na grozovit način dolgotrajen spor, jeza in sovraštvo. 

Zaradi suma storitve kaznivega dejhanja uboja in v nadaljevanju ugotovljenega suma storitve kazhnivega dejanja nasilja v družini, storjenega proti hčerki in 60-letni ženi, ter suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, storjenega na škodo sedaj 17 letne hčerke, je policija osumljenemu v popoldanskemu času odvzela prostorst.

Uboj prekvalificirali v umor

V policijskem pridržanju je bil 68-letni osumljeni vse do včeraj, ko ga je policija s kazensko ovadbo privedla na Okrožno sodišče v Novi Gorici, kjer mu je bil odrejen pripor. "Na podlagi ogleda rezultatov obdukcije, zbranih obvestil ter drugih dokazov, smo kaznivo dejanje uboja prekvalificirali v hujšo obliko, v kaznivo dejanje umora," je še pojasnil Pangos. Osumljeni v preteklosti še ni bil kazensko ovaden zaradi podobnih kaznivih dejanj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • dd 13:35 08.september 2018.

    V PN piše, da je bil osumljeni ovaden že 2015. Takrat bi morala policija ukrepati.

  • borut08 10:17 08.september 2018.

    Ta mafijska drzava,politika in gnila druzba hujska ljudi enega proti drugim,da imajo lopovi svoj mir zato ni cudno,da se dogajajo taksne grozote in policija isto pocne saj je orodje v rokah politike.

  • Avatar Leon
    Leon 19:16 07.september 2018.

    Nimam besed za takšno osebo in tudi sredstev za odstranitev ne bi izbiral .