Svet
24 ogledov

Oder pod seboj pokopal ljudi

Indianapolis oder
1/6
Youtube
Najmanj pet ljudi je umrlo v Indianapolisu, ko je močan sunek vetra podrl oder.

Do tragedije je prišlo nekaj trenutkov pred začetkom nastopa dua Sugarland. Močan veter, ki je naznanjal prihod nevihte, je kot za šalo podrl oder, ki je pod seboj pokopal več ljudi, kar je razvidno tudi iz videoposnetkov obiskovalcev. Po podatkih policije je umrlo najmanj pet ljudi, prek 40 ranjenih pa so že prepeljali v bolnišnice. Mediji poročajo, da naj bi bilo med ranjenimi več otrok. Stanje nekaterih poškodovanih je kritično.

Po poročanju časnika The Indianapolis Star je na prizorišču pihal veter z močjo do 96 kilometrov na uro. Po poročanju CNN naj bi se oder zrušil v trenutku, ko so organizatorji pripravljali odlok za evakuacijo približno 12 tisoč obiskovalcev.

Načelnik Brad Weaver je obiskovalce deset minut pred katastrofo posvaril pred slabim vremenom. Na tiskovni konferenci je dejal, da so varnostniki in obiskovalci nemudoma priskočili na pomoč in pomagali pri reševanju ljudi, ki so bili ujeti pod odrom. Po njegovih besedah bi tragedijo le težko preprečili.

Obiskovalec koncerta Chris je za BBC povedal: "To je najhujša stvar, ki sem ji bil priča v svojem življenju. Videli smo, kako se je nebo pooblačilo, bile so strele, slišal se je grom. Videti je bilo, kot bi iz jasnega nastal hurikan. Oder se je nagnil na desno in podrl. Zdelo se mi je, kot da gledam počasen posnetek. Bilo je grozno, ker smo vedeli, da so ljudje pod njim."

"Ves aluminij, luči, ozvočenje – vse se je zrušilo na oder in na prostor pod odrom, kjer so bili otroci in odrasli, ki so čakali na začetek koncerta," je za BBC dejala novinarka Stacia Matthews. Med preminulimi naj bi bili člani ekipe, ki je skrbela za osvetljavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.