Slovenija > Črna kronika
1774 ogledov

Odkrili moškega, ki je povzročil za 15 tisočakov škode

Novice: Med tuširanjem jo je ubila elektrika Hrvoje Jelavic/PIXSELL Policijski trak.
Policisti PP Šentjur so uspešno raziskali več primerov vlomov v hiše, vikende, gospodarska poslopja, velikih tatvin, tatvin ter vandalizma.

V maju in juniju so policisti PP Šentjur obravnavali več primerov, v katerih je bilo več oškodovancev oškodovanih za približno 15 tisoč evrov. Dokazi, ki so jih policisti zbrali z intenzivno preiskavo, so jih pripeljali do 22-letnega Šentjurčana, ki je skupaj z 20-letnim Šentjurčanom izvrševal vlome in tatvine. 22-letnemu moškemu so odvzeli prostost. 

Policisti so v preiskavi zasegli več kot 100 predmetov, ki sta jih storilca ukradla. Zasegli so motorno kolo, štirikolesnik, večjo količino različnega električnega orodja, reflektorjev, agregatov ter ostalih stvari manjših vrednosti. 

Policisti so 22-letnega Šentjurčana pred tem že večkrat obravnavali za različna kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete (vlomi, tatvine), različna kazniva dejanja z elementi nasilja (nasilništvo, nasilje v družini, napad na policiste) ter kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu. Policisti so na Okrožno državno tožilstvo v Celju zoper 22-letnika že podali kazenske ovadbe za 33 kaznivih dejanj. 

22-letnika so skupaj z novo kazensko ovadbo, v kateri ga policisti utemeljeno sumijo storitve osmih velikih tatvin, dveh prikrivanj ter kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. 

Policisti ga sumijo za še več premoženjskih kaznivih dejanj na celotnem območju policijske uprave Celje, ki pa so še v fazi preiskovanja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Lavdan 17:54 23.julij 2019.

    Če bi bilo pri nas uzakonjeno šeriatsko pravo ne bi mogel več krast, ker ne bi imel s čim odnesti, morda med zobmi.

  • marsal 16:29 23.julij 2019.

    v politiki in gospodarstvu imamo primerke , ki so naredili za milijone škode , pa jih nihče ne preganja !