Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Odločitev o Lovšetu znana

skakalci sprejem brnik lovše Boštjan Tacol
Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je odločil o pritožbi zoper pripor za Tomaža Lovšeta. Vendar javnosti odločitve ne želij osporočiti.

Kako so se odločili, naj bi po pisanju 24ur sporočili, ko bo sklep vročen strankam.

Preiskovalni sodnik je pripor za Lovšeta, nekdanjega nosilca franšize Diners za Slovenijo, zaradi begosumnosti na predlog tožilstva odredil v petek, Lovše pa lahko v priporu ostane do 30 dni.

Napačne navedbe o potnem listu

V soboto je pritožbo na odrejeni pripor podal Lovšetov zagovornik Marko Bošnjak, ki je ob tem poudaril, da Lovše ni storil očitanih kaznivih dejanj. Bošnjak je sicer že v petek za medije pojasnil, da ima Lovše stalno prebivališče v Sloveniji, napačne pa naj bi bile tudi navedbe o monaškem potnem listu, ki naj bi ga uporabljal.

Preostala osumljena v tej zadevi, nekdanja zakonita zastopnika družbe Diners Club Slovenija Saša Pušnik in Anton Horvatič, sta bila po policijskem zaslišanju že v petek popoldne izpuščena na prostost.

Policija je trojico pridržala v okviru preiskave odredbe Banke Slovenije, ki je prepovedala uporabo kartice diners. Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je v sredo opravil več hišnih preiskav, v katerih je iskal dokaze za finančno oškodovanje družbe iz Ljubljane. Lovšeta in Pušnika so pridržali v sredo popoldne, Horvatiča pa v četrtek zvečer.

NPU preiskuje sum storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer naj bi bila pridobljena protipravna premoženjska korist v višini najmanj devet milijonov evrov.

 
Komentarjev 2
  • provni 12:18 14.avgust 2013.

    Čim prej zaseči denar in lopove zapret. Zapor pa naj si sami plačajo - Lovše & Co.

  • Oxxo 18:17 13.avgust 2013.

    Tam kjer bi moral (bo) pristati ni takih foteljev in ženskih nog... kot so na objavljeni fotografiji...