Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Odnesli štiri milijone evrov

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V organiziranem ropu na jugu Francije je oborožena skupina neznancev napadla kombi, ki je prevažal gotovino. Odnesli so najmanj štiri milijone evrov.

Okrog deset zamaskiranih roparjev, ki so se prevažali v nekaj avtomobilih, je v vasi Gemenos blizu mesta Aubagne na jugu Francije zaprlo pot kombiju, ki je prevažal denar. Oboroženi so bili s puškami in eksplozivom.

Vozilo podjetja Saizas je bilo namenjeno v banko. Iz vozila so o ropu obvestili policijo, ki se je bliskovito odzvala in roparje ujela še na mestu dogodka.

Kombi istega podjetja je bil na istem območju oropan že leta 2007. Tudi takrat je bil kombi na poti v banko, odnesli pa so skoraj 11 milijonov evrov.

Vnel se je pravcati strelski spopad, kljub temu pa je roparjem uspelo odnesti približno štiri milijone evrov. Po poročanju različnih agencij je bilo v kombiju vsega skupaj osem milijonov evrov gotovine; roparjem je uspelo odnesti polovico.

Predstavnik policije je povedal, da gre za izredno dobro organizirano kriminalno združbo, ki je imela s seboj precej eksploziva in drugega orožja. Za zdaj jih še niso izsledili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.