Slovenija > Črna kronika
1032 ogledov

Odprl vrata znanki in končal v bolnišnici

zvonec
Petinšestdesetletnemu moškemu so morali pomoč nuditi v bolnišnici.

Pred nekaj dnevi je 65-letni Celjan obvestil policijo, da sta ga tisto dopoldne oropala njegova 34-letna znanka in takrat še neznani moški. 

Ženska je v stanovanjskem bloku v Celju pozvonila pri 65-letnem znancu. Ko ji je odprl vrata, je z njo v stanovanje nepovabljen vstopil še 40-letni Celjan. Nepovabljeni moški je od 65-letnega moškega zahteval denar. Ko mu je ta dejal, da denarja nima, ga je vrgel na posteljo in močno pretepel. Med drugim mu je zlomil ličnico, zbil zbor in povzročil še več drugih poškodb. 

Medtem je 34-letna ženska preiskala stanovanje. Iz denarnice je oškodovancu vzela manjšo vsoto gotovine, iz omare pa še dva srebrnika. 

Storilca sta starejšemu moškemu vzela telefon in ga hudo poškodovanega zaklenila v stanovanje. Na srečo je našel rezervni ključ, zapustil stanovanje ter pomoč poiskal v celjski bolnišnici. Rop je prijavil policiji. 

Policisti so osumljena izsledili in jima odvzeli prostost. Danes ju bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve ropa, hude telesne poškodbe in protipravnega odvzema prostosti privedli k preiskovalnemu sodniku. 

Osumljenke policisti do zdaj še niso obravnavali. Štiridesetletni moški pa je stari znanec policije. V preteklosti je bil že večkrat ovaden zaradi sumov storitev kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1