Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Odsekal glavo in prste

<slovenija>21.07.08, reka, sava, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Za umor 67-letnika osumljen njegov 41-letni sin - očetov pogreb pripravljal, ko identiteta pokojnega še ni bila znana.

Umora 67-letnega moškega, čigar truplo so v soboto našli v Savi, je osumljen njegov 41-letni sin, za katerega je preiskovalni sodnik odredil pripor. Motiv za okruten umor je bilo maščevanje oziroma koristoljubje. Sin naj bi očeta pokončal s sekiro in truplo razkosal.

 

Očetov pogreb naj bi pripravljal že med tem, ko je policija identiteto umorjenega še ugotavljala. Policiji je takoj postal sumljiv, saj s kriminalisti pri preiskavi ni želel sodelovati.

Obdukcija razkrila kruto resnico

O umoru je bila policija obveščena v četrtek, ko je občan pred starim mostom čez reko Savo v Zagorju ob Savi našel okrvavljen čevelj. Policisti so pri ogledu kraja našli še večji madež tekočine rdeče-rjave barve. Okoliščine so nakazovale na poškodbe vsaj ene osebe. Policisti in kriminalisti so pričeli s pregledom terena, zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin. Iskanje v reki Savi je bilo otežkočeno zaradi slabe vidljivosti in deroče vode. 

V popoldanskih urah so potapljači specialne enote na globini nekaj metrov našli truplo moškega in ga izvlekli na površje. Ugotovili so, da gre za starejšega moškega, ki je umrl nasilne smrti v manj kot 24 urah od najdbe trupla. Sodna obdukcija je pokazala, da je moški umrl grozovite in okrutne smrti, saj je bil po različnih delih telesa večkrat poškodovan z večjim, težjim ostrim predmetom. 

Poskušal je zabrisati sledi

Preiskava je pokazala, da je bila žrtev 67-letni državljan Slovenije, s stalnim bivališčem v Zagorju ob Savi, ki pa je zadnjih 15 let živel v Bosni in Hercegovini. V zgodnjih popoldanskih urah 9. aprila, je odpotoval iz BiH v Ljubljano, kamor je prispel v večernih urah. V Ljubljani se je srečal s sinom, odpeljala sta se iz Ljubljane. Osumljeni je očeta odpeljal ob reko Savo, kjer ga je večkrat udaril z ostrim in topim delom večjega predmeta. Poškodbe so bile tako hude, da je žrtev že po prvih udarcih umrla. Nato je žrtev izmaličil, saj je hotel onemogočiti oziroma otežiti identifikacijo trupla. 

Osumljenec je v kratkem času pred izvršitvijo umora kupil "morilsko orodje" ter pred in po kaznivem dejanju poskušal za sabo zabrisati sledi, tako da je uničeval sledi in predmete, s katerimi je storil kaznivo dejanje. 

 

Komentarjev 3
  • erikkk 09:57 18.april 2014.

    Upam da ta pošast ne ugleda svobode nikoli več...

  • Trovlak 22:09 17.april 2014.

    Človek prebere samo 10 tovrstnih domačih novic in že seznanjen z razpletom in forumulo kako se pri nas s takimi postopa. "Strokovnjaki" bodo ugotovili, da je dejanje storil zelo opit ali nadrogiran, kar je "bistveno zmanjšalo njegovo prištevnost". To bo ...prikaži več prva olajševalna okoliščina. Druga olajševalna okoliščina bo po možnosti, da mu bo "strokovnjak" napisal, da je v preteklosti že bil evidentiran kot psihično nestabilna oseba, po možnosti z bipolarno psihično motnjo, ki ni dokončal zdravljenja in je zatorej bilo za pričakovati, da lahko stori kaj takšnega. Tretja olajševalna okoliščina bo, da izhaja iz neurejenih družinskih razmer, četrta pa, da se je pokesal za svoja dejanja. Kazen bo pa 3-5 let, ker se bo v zaporu lepo obnašal, pa se mu bo kazen zmanjšala na 2 leti. Minilo bo ali manj kot leto ali pa bo čez 10-20 let storil še hujše monstrumno dejanje. Ta vzorec se pri nas zaradi premilih kazni stalno ponavlja.

  • maresem 21:16 17.april 2014.

    Za naše sodstvo bo verjetno neprišteven in odšel za kako leto na počitnice v psihiatrično... potem pa na svobodo.