Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Zaradi Tržiča molk do 20. ure

uprava enota Tržič volitve 2011
1/6
Goran Novkovič
Volilni molk bo tokrat veljal do 20. ure. V Tržiču so namreč nezanci odtujili volilne lističe, zato so bila volišča nekaj časa zaprta. Zaradi izgubljenega časa bodo zdaj odprta do 20. ure. Kriminalisti so še vedno na delu.

Državna volilna komisija je sklenila, da tokrat volilni molk velja do 20. ure. Zaradi zapletov v Tržiču bodo namreč v tej občini volišča odprta do 20. ure, zato se tudi volilni molk podaljša do takrat.

Lističi izginili med vikendom

"Obveščamo vas, da smo bili danes, 4.12.2011 okoli 8.25 obveščeni, da so neznanci preko vikenda iz sedeža Okrajne volilne komisije UE Tržič, odtujili 100 volilnih lističev. Policisti so odšli na kraj dogodka in trenutno zbirajo potrebna obvestila, v cilju ugotovitve vseh okoliščin suma kaznivega dejanja," so dopoldne sporočili s Policijske uprave Kranj.

100 praznih glasovnic so ukradli nekje med petkom popoldne in soboto do 7. ure zjutraj, smo izvedeli. Okrajna volilna komisija je takoj poklicala kriminaliste, ki so se lotili preiskave. "Stvar je v teku, istočasno pa poteka glasovanje naprej - začasno smo morali zapreti vsa volišča. Volilna komisija je obiskala vsa volišča in označila preostale glasovnice. Volivci bodo lahko volili naprej. Ocenjujemo, da bodo volišča zaprta največ uro in pol. Čas glasovanja se bo zvečer podaljšal," je za Zurnal24.si povedala Alenka Maršič, namestnica tajnice volilne komisije.

"Bil je nekdo, ki ima ključ"

Ali imajo kriminalisti kakšne osumljence, nam ni uspelo izvedeti; dobili pa smo informacijo, da je bilo na tistem delu, od koder so bili lističi vzeti, okoli 500 glasovnic. "Ni znakov vloma, ničesar... Moral je biti nekdo, ki ima ključ."

Kritike: volitve so neregularne

Po mnenju nekaterih članov so volitve neregularne, ker ljudje, ko prihajajo, pravijo, da se ne bodo več vrnili. Nekateri so ogorčeni. To velja predvsem za tiste, ki nimajo stalnega prebivališča v tržiški občini. V času našega obiska Bistrice pri Tržiču smo bili priča takšni situaciji. Na povabilo komisije, naj se vrne kasneje, je eden od volivce odvrnil, da "tokrat pač ne bom volil".

Obvestilo uredništva: Zaradi predvolilnega molka smo možnost komentiranja izključili.