Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Odvetniški družbi Matoz 1.500 evrov kazni

Čeprav je predlagal obvezno razlago, Franci Matoz priznava, da bi bila Sončna hi Žurnal24 main
Ne obtoženi Boris Popovič ne odvetniška družba, ki ga zastopa, se nista odzvala vabilu sodišča, s čimer naj bi namerno zavlačevala postopek.

Predsednica senata na koprskem okrožnem sodišču Meri Mikac je danes zjutraj z denarno kaznijo 1.500 evrov kaznovala Odvetniško družbo Matoz, ker se ni odzvala vabilu na predobravnavni narok v kazenski zadevi zoper koprskega župana Borisa Popoviča.

Ta je obtožen, da je leta 2007 pri javnem zbiranju ponudb favoriziral podjetje Sermin'g in mu omogočil 4,5 milijona evrov protipravne koristi. Samega Popoviča pa je predsednica senata zaradi odsotnosti kaznovala s plačilom stroškov preložitve predobravnavnega naroka oziroma s plačilom sodne takse. "Očitno gre za namero za zavlačevanje kazenskega postopka," je menila.

Predobravnavni narok je preložen na 28. november. V tej kazenski zadevi sta poleg Popoviča soobtožena direktorica koprske občinske uprave Sabina Mozetič in sodni cenilec Rajko Srednik, ki pa sta svoj današnji izostanek opravičila.

Nezakonitost pri prodaji zemljišč

Na nezakonitost pri prodaji zemljišč koprske občine – šlo je za slabih 80 tisoč kvadratnih metrov na območju Srmina, kjer nastaja obrtna cona – je opozorilo računsko sodišče, ki je pregledalo poslovanje koprske občine med letoma 2006 in 2007. Revizorji so menili, da bi morala občina edino prispelo ponudbo podjetja Sermin'g zavrniti kot nepopolno.

Poleg tega pa naj bi bil tudi postopek z javno objavo za zbiranje ponudb pisan na kožo bodočemu kupcu. Sermin'g je parcele kupil za 6,84 milijona evrov oziroma po ceni 86 evrov za kvadratni meter. Pri tem naj bi poleg Popoviča krivdo nosila tudi direktorica občinske uprave Mozetičeva. Cenilec Srednik pa naj bi s prenizko oceno vrednosti zemljišča na Srminu pomagal pri pridobivanju večmilijonske premoženjske koristi podjetju Sermin'g, katerega lastnik je Vilijem Orel.

Komentarjev 6
  • reider 18:28 14.november 2012.

    Hehehe-1500 eur,ma to taki dajo visoko napitnino kurvi,ker ga je dobro obdelala

  • primorka 15:58 14.november 2012.

    "Kaj naj bi pomenilo zavlačevanje postopka ?" Mogoče da zadeva zastara. Ali se motim ?

  • mph 14:57 14.november 2012.

    Mislim, da sta se oba samo sladko nasmejala, ko sta videla znesek, ki bo za plačat. Takim, kot je senior napisal, bi morali nabit kazen 150.000€! Ali pa recimo v procentu od zneska (ok, ok, ... "domnevne" :-)) malverzacije, recimo ...prikaži več 10%. Bi prišla peš iz Kopra, če bi bilo potrebno.