Slovenija > Črna kronika
1905 ogledov

Ogenj uničil skedenj, streho hiše in štiri vozila

gasilec požar Profimedia
V Drašičih v Občini Metlika je zjutraj izbruhnil požar, ki je povzročil znatno škodo v hlevu, skednju in na ostrešju stanovanjske hiše.

O požaru so gasilce obvestili nekaj po osmi uri. Zagorelo je v drvarnici, od tem pa se je požar razširil na hlev, skedenj in ostrešje stanovanjske hiše. Drvarnica, leseni del hleva in skedenj so v celoti pogoreli. Uničenih je 200 kvadratnih metrov ostrešja hiše. zgoreli sta dve osebni vozili, dve motorni kolesi in več kmetijskih priključkov. Eno govedo je zaradi opeklin oskrbel veterinar, so sporočili iz centra za obveščanje. 

Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Metlika, Drašiči, Božakovo, Radovica, Slamna vas, Suhor in Gradac. Požar so pogasili, zgorele lesene dele z objektov so skupaj s senom odpeljali na deponijo, kjer so jih še dodatno gasili.

V intervenciji je sodelovalo 84 gasilcev, enemu od teh so zaradi izčrpanosti nudili pomoč tudi metliški reševalci, so še zapisali v centru za obveščanje pri Upravi RS za zaščito in reševanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.