Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Ogenj zanetil zapornik

Zapor Shutterstock
Požar v koprskem zaporu, v katerem so bili trije poškodovani, je namerno sprožil zapornik, ki bo kazensko ovaden.

Včerajšnji požar v zaporniški celici v koprskih zaporih je nastal po tem, ko je eden od zapornikov v celici namerno zažgal vzmetnico, je ugotovila policija. V požaru so bili poškodovani zapornik ter dva pravosodna policista, ki sta ostala v bolnišnici na opazovanju, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Po sprožitvi požarnega alarma so pravosodni policisti z ročnim gasilnim aparatom omejili in pogasili požar. Poškodovanega zapornika so najprej oskrbeli v ambulanti in ga nato odpeljali v izolsko bolnišnico, na opazovanju v bolnišnici pa ostajata tudi paznika.

Zoper zapornika, ki je povzročil požar, bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, so še zapisali na policiji.

Po poročanju Primorskih novic naj bi vse tri v bolnišnico sprejeli zaradi zastrupitve z dimom, najhuje pa naj bi bilo prav z zapornikom, ki je v Kopru prestajal zaporno kazen na zaprtem oddelku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.