Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Ognjeni zublji zajeli domačijo

Iz hiše se je še zadnji čas rešil stanovalec, ki je spal po opravljeni nočni izmeni.

Nekaj po deveti uri je zagorela kmetja v naselju Stražišče pri Ravnah na Koroškem. Gasilci so se z ognjenimi zublji borili več ur, kljub temu pa sta oba objekta skoraj v celoti uničena.

Kot je za nacionalni radio povedala Milena Trbulin s celjske policijske uprave, je šlo za velik požar, saj je objekt v velikosti 10 krat 30 metrov popolnoma zgorel. Po njenih besedah v požaru nihče ni bil poškodovan, vsa živina pa je bila iz hleva umaknjena pravočasno.

Vzrok požara še ni znan, saj ogled pogorišča še poteka. Je pa škoda po mnenju Trbulinove prav gotovo velika.

Zadremal, ko ga je zbudilo pokanje

Po podatkih Večera je požar lahko opazila večina prebivalcev Raven na Koroškem in Prevalj. Zgorela sta hiša in hlev, na obeh pa so bili fotovoltaični moduli. Spletna izdaja časopisa navaja, da se je iz hiše še pravočasno rešil edini stanovalec. Ta je spal, saj se je ob šesti uri vrnil z nočne izmene v železarni. Zbudilo ga je pokanje, pograbil je odejo in zbežal iz hiše.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so pri gašenju pomagali gasilci Koroškega gasilskega zavoda in prostovoljnih gasilskih društev Ravne na Koroškem, Kotlje, Prevalje in Mežica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.