Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Okoli prinesla nadzorni svet

Zaradi zlorabe položaja so kriminalisti ovadili odgovorno osebo ene od gospodarskih družb z območja Murske Sobote.

Kot so sporočili s PU Murska Sobota, odgovorna oseba o nekaterih svojih odločitvah ni obveščala nadzornega sveta.

Tako je v  imenu delniške družbe ta oseba sklenila pogodbo za nakup osnovnega sredstva velike vrednosti z gospodarsko družbo iz Nemčije, ne da bi o sklenitvi pogodbe obvestila nadzorni svet in dobila soglasje za sklenitev posla ter najetje kredita.

Položaj in zaupanje pa je zlorabila še enkrat. "Odgovorna oseba je v letu 2010 podpisala pogodbe za nakup sončne elektrarne z rizičnim izvajalcem, ki svoje strokovnosti ni izkazal z nobeno pomembnejšo referenco in ni bil najugodnejši dobavitelj. Člani nadzornega sveta pa od  odgovorne osebe niso dobili točnih podatkov glede investicije v sončno elektrarno, saj so podatki v investicijskem elaboratu drugačni od podatkov v sklenjenih pogodbah," so sporočli s PU Murska Sobota.

Direktorica bi namreč morala po zakonu poročati in dajati točne podatke nadzornemu svetu o poslih, ki lahko pomembno vplivajo na donosnost ali plačilno sposobnost družbe, ter pridobiti soglasje nadzornega sveta za sklenitev poslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.