Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Okrutni morilec kmalu na prostosti?

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
32-letnega duševnega bolnika in okrutnega morilca bodo hrvaške oblasti izpustile na prostost.

32-letni Mario K. se bo v torek, 19. oktobra, iz zapora najverjetneje sprehodil na prostost. Duševni bolnik je leta 2004 v Slavonskem Brodu ubil svojega prijatelja, pet let pozneje pa je v psihiatrični bolnišnici Popovača ubil še pacienta Ambroza Santinija. Ker se hrvaškim oblastem v šestih mesecih ni uspelo odločiti, kje naj bi se 32-letnik zdravil, ga bodo najverjetneje morali osvoboditi.

Na sodišču v Sisku se je sodnica odločila, da bo Mario K. po sojenju zaradi umora v psihiatrični bolnišnici Popovača šest mesecev preživel  v psihiatrični ustanovi, vrnili pa so ga v zapor. V kateri bolnišnici naj bi morilec prebival, naj bi odločilo hrvaško zdravstveno ministrstvo, ki pa se ni odzvalo.

Sodnica je na ministrstvo naslovila pismo, v katerem je prosila, naj ji svojo odločitev sporočijo čim prej, saj se prisilna nastanitev 32-letnika v zaporu izteče 19. oktobra. Ministrstvo tudi tokrat ni odgovorilo. "Večkrat sem jih poklicala. Zaposlene na ministrstvu so mi odgovorile, da se odgovorne službe v zvezi s primerom še niso sestale, da bi odredile, v kateri psihiatrični bolnišnici bodo moškega nastanili. Od takrat vsak dan kličem na ministrstvo, toda na telefon se mi nihče ne oglaša," je povedala sodnica Višnja Vukić, ki je za Jutarnji list povedala, da ne ve, kaj storiti, da bi preprečila škandal – izpustitev okrutnega in nevarnega morilca na prostost.

"Gre za velik škandal, za katerega bodo spet okrivili hrvaško pravosodje, čeprav smo storili vse, da do tega ne bi prišlo," je povedal Ivan Veršić, predsednik Okrožnega sodišča v Sisku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.