Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Okrutni pedofil kmalu na prostosti

Žurnal24 main
Starša sedemletnega britanskega dečka, ki ga je leta 1991 zlorabil in ubil neki moški, zahtevata, da storilca pred izpustitvijo iz zapora vpišejo v register spolnih prestopnikov, sicer ne bo pod nadzorom.

Ravno ta teden mineva 19 let, odkar je Richard Blenkey ugrabil, spolno zlorabil in nato s cevjo za zalivanje zadavil sedemletnega Paula Pearsona. A ker je bila leta 1991 v Veliki Britaniji drugačna zakonodaja, so mu sodili le zaradi umora in naslednje leto bo imel Blenkey možnost za pogojni izpust. Starši zahtevajo, da ga policija vpiše v register spolnih prestopnikov, saj bi to pomenilo, da bi ga ves čas nadzorovali in ne bi smel delati z otroki.

"Paul je živel le kratek čas, življenje mu je bilo odvzeto pri sedmih letih in ne smemo dovoliti, da se to zgodi še kakšnemu otroku in družini," je v apelu dejala dečkova mati Julie Tilley. Z možem Kenom Pearsonom sta sprožila spletno kampanjo, s katero želita opozoriti, da so nekateri spolni prestopniki, ki so že na svobodi, neregistrirani in brez nadzora, ker se je zakon spremenil šele leta 1997.

Notranje ministrstvo pravi, da je tudi tiste, ki so zagrešili spolne zločine pred letom 1997, naknadno vpisalo v register spolnih prestopnikov. Kot pravijo, se je le majhno število prestopnikov izmuznilo registru, poroča Sky News.

Starši malega Paula s tem pojasnilom niso zadovoljni, zlasti ker vse kaže, da deček ni bil edina žrtev Blenkeyja. Odkar je družina sprožila spletno kampanjo in objavila njegovo sliko, je policija dobila prijavo o še enem podobnem primeru, ki ga zdaj preiskuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.