Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

Okužilo se je več otrok

voda, roke, osvežitev Žurnal24 main
S kontaminirano vodo se je okužilo več otrok. Direktor JP Komunala Cerknica obžaluje dogodek in dodaja, da so ukrep o prekuhavanju vode izdali takoj po opozorilu.

Policija še vedno preiskuje smrt otroka, ki naj bi domnevno umrl zaradi fekalij v pitni vodi. Več podatkov ni znanih, saj jih policija ne more posredovati zaradi varstva predkazenskega postopka oziroma tajnosti informacij.

Uradnih podatkov, zakaj je otrok umrl, še vedno ni. Nam je pa direktor Zdravstvenega doma Cerknica Sašo Kavčič zapisal, da so v času onesnažene vode v Loški dolini v zdravstveni dom sprejeli več otrok s prebavnimi  težavami. "Tiste, ki so bili bolj prizadeti, smo poslali k specialistu  zaradi hospitalizacije. Konkretnih podatkov, kdo so bili ti otroci, vam zaradi varovanja osebnih podatkov ne moremo posredovati."

Kaj točno se je dogajalo v zajetju vode, ni znano. Tega naj bi od 24. junija že čistila slovenska vojska, že 8. junija pa je JP Komunlala Cerknica izdala opozorilo o prekuhavanju vode. "Kot upravljalec vod na tem področju na podlagi našega rednega monitoringa smo odkrili onesnaženje vode. Takoj smo odredili tudi ukrep prekuhavanja vode, ki velja še danes. To smo storili 8. junija, ko  smo tudi dali prijavo na policijo proti neznanemu storilcu zaradi onesnaženja pitne vode s fekalijami," pojasnjuje direktor JP Komunala Cerkinica Stane Franetič.

Tako župan občine Loška dolina Janez Komidar kot tudi Stane Franetič sta nad smrtjo otroka pretresena.

Komentarjev 2
  • 1111 14:17 24.avgust 2011.

    ...direktor obžaluje dogodek...šparali na materijalih in na vsem, med tem, ko so si izplačevali take in drugačne nagrade, drugi pa umirajo...obžaluje????

  • 1111 14:15 24.avgust 2011.

    to se dogaja v slo leta 2011?????????? sramota...sramota...bedaki, tekmujejo kdo bo imel boljše vozilo za se vozit na wc, ljdje nimajo pitne vode....še ena cvetka vladi...pa naj že enkrat ta prekleta država razpade...in vse, ki so odgovorni za tako stanje, ...prikaži več naj jih usoda obišče...brez milosti...