Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Opeharijo za 500 do 2.000 evrov

Žurnal24 main
Pojavilo se je večje število ponudnikov, ki preko spleta ponujajo vlaganje v nove socialne mreže. Dejansko gre za denarne verige.

Ponudniki pobirajo vložke v višini od 500 do 2.000 evrov pod pretvezo svetovanja. Nove ''člane'' ponudniki pridobivajo s predstavitvami na spletu. Ko pa se prijavijo s svojim uporabniškim imenom in geslom, pa jih povabijo na seminarje s predstavitvijo svojih ''produktov''.

Tam jim z vlaganji v socialne mreže, investicijami na Forex trgu, spletnim trgovanjem, investicijskim bančništvom in pa bonitetami pri potovanjih v tujino obljubljajo visoke donose.

Z vplačilom vložka dobijo delnice podjetja. S temi delnicami potem lahko trgujejo samo na interni borzi tega podjetja. Cena delnice se dviguje z vpisom vsakega novega člana v svetu, hkrati pa ponudniki obljubljajo tudi dividende iz zgoraj opisanih naslovov vlaganj.

Raje po ustaljeni poti
Policija vsem, ki se zanimajo za tovrstna vlaganja svetuje, naj bodo izjemno previdni. Priporočajo jim, naj se obrnejo na borznoposredniške družbe in banke, ki imajo potrebna dovoljenja Agencije za trg vrednostnih papirjev oziroma Banke Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.