Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Opit streljal pred gostinskim lokalom

rop, ropar, tat, pištola Shutterstock
54-letni moški je v soboto pred lokalom v okolici Logatca streljal s pištolo.

Moški je z lastno pištolo dvakrat ustrelil v tla, nato pa vstopil v lokal in orožje razkazoval ostalim gostom. Nekatere izmed njih je zaradi orožja očitno vznemiril, zato so o dogodku obvestili policiste.

Ti so moškega, ki se je z avtom že odpeljal, izsledili. Na njegovem domačem naslovu so policisti zasegli še tri puške in večje število streliva. Imenovani je imel sicer dovoljenje za posest in nošenje orožja, ne pa seveda tudi za streljanje v javnosti.

Zoper 54-letnika bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo za povzročitev splošne nevarnosti in sprožili prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o orožju. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Komentarjev 3
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 09:48 12.december 2014.

    večina lovcev so zreli za odvzem vsega orožja ,saj z malo alkohola streljajo kot budale,kaj bi pa na to rekli,in to traja že desetletja če ne stoletja odkar obstajajo puške

  • 4krogci 12:59 11.december 2014.

    Z lahkoto se dobi orožje na črnem trgu ne pa dovolenje!! In umori se ponavadi zgodijo z neprijavljenim orozjem! Orožje je pa tudi samo sredstvo za morit ampak človek je pa tisti ki pritisne!!! Naj malo olajsajo moznost za dobit ...prikaži večbit papirje in orozje ampak naj se psihoteste uvede za vse in stalni nadzor nad vsem tem!

  • Lavdan 11:24 11.december 2014.

    Dokler lahko vsak norec dobi dovoljenje za posest orožja bo tako. Povečati kazni za nedovoljeno posest. Potem bil sigurno manj ubojev in samomorov.