Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Opit zbil kolesarko in odpeljal

Nesreča kolesarja Shutterstock
V soboto po 20. uri so Policijsko upravo Ljubljana obvestili o prometni nesreči s poškodbami v Grosuplju. Voznik pod vplivom alkohola je zbil kolesarko in brez ustavljanja peljal naprej.

Enainpetdesetletni voznik osebnega vozila je vozil po lokalni cesti od Grosupljega proti Št. Juriju. V Ponovi vasi je prehiteval pred seboj vozeče osebno vozilo, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil iz nasprotne smeri ni bilo prosto v dolžini, potrebni za prehitevanje. Pri tem je trčil v mladoletno kolesarko, ki je takrat pripeljala iz nasprotne smeri kot prva v skupini štirih kolesarjev. Po trčenju je kolesarka padla po tleh, voznik pa je vožnjo brez ustavljanja nadaljeval.

Na podlagi informacij prič in ogleda kraja nesreče so policisti 51-letnika kmalu izsledili. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal prisotnost alkohola (nad dovoljeno mejo), zaradi česar so mu odredili strokovni pregled.

Mladoletna kolesarka se je v nesreči hudo poškodovala, a ni v smrtni nevarnosti in se trenutno zdravi v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi povzročitve prometne nesreče pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 2
  • Oxxo 21:46 09.september 2013.

    Danes je žal še en dan, ki "potrjuje" pravilnost "at hok" ukrepov naše banana vlade in kvazi agencij za ureditev področja varnosti v cestnem prometu ter tam vegettirajočih nesposobnih osebkov (ala Zajc, Žlender itd.). Njihova teorija in kvazi ideje resnično ...prikaži več kažejo pozitivne učinke v praksi.

  • Žurnalček 19:02 09.september 2013.

    Takoj v arest isti moment , ker samo tako se bo banda pijandur spametovala. Čez 10 dni pred sodnika in kazen 4 let . Ostali zahtevki pa potem počasi , saj bo za odškodninska sojenje stalno dostopem sodstvu.