Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Organizirano kradli avtomobile

(Foto: PU Ljubljana) Žurnal24 main
Trije Ljubljančani, Litijan, Kamničan in moški iz okolice Lendave so osumljeni, da so kradli vozila znamk VW, Audi, Nissan, tovorna vozila in čolne.

Konec junija so kriminalisti zaključili večmesečno policijsko preiskavo, v sklopu katere je bil za pet moških odrejen pripor, za enega pa hišni pripor. Kriminalisti sumijo tri Ljubljančane (stare 35, 45 in 51 let), 39-letnega moškega iz okolice Lendave, 31-letnega Litijana in 39-letnega Kamničana tatvine, goljufij in prikrivanj.

(Foto: PU Ljubljana)

 


Osumljeni so dejanja izvrševali v okviru dobro organizirane hudodelske združbe, ki je delovala na območju celotne Slovenije ter še v nekaterih evropskih državah, pišejo v sporočilu za javnost. "Vsakdo izmed udeležencev združbe je imel točno določeno vlogo. Skupina je sama izvrševala tatvine ali že ukradena vozila (v tujini) prevažala v Slovenijo in razstavila ali pa na podlagi ponarejenih osebnih dokumentov najela vozilo v tujini in ga nato v Sloveniji razstavila. Skupina je bila osredotočena na vozila znamk VW, Audi, Nissan, tovorna vozila in čolne," še dodajajo.

Razstavili naj bi najmanj 20 avtomobilov. V nadaljevanju bodo policisti obvestila zbirali tudi s pomočjo tujih varnostnih organov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.