Slovenija > Črna kronika
78 ogledov

Oropala blagajno Arboretuma Volčji Potok

Volčji Potok Žurnal24 main
Arboretum Volčji Potok je bil v nedeljo popoldne tarča oboroženega ropa. Dva moška sta s pištolo uslužbenki prisila, da sta jima izročili štiri tisoč evrov. V ropu na srečo nihče ni bil poškodovan, policija pa storilca še išče.

Neznana moška sta v nedeljo nekaj minut pred 18. uro zvečer pristopila do vratarnice pred vhodom v Volčji Potok in s pištolo zagrozila dvema tamkajšnjima zaposlenima. Kot so za zurnal24.si povedali v Arboretumu Volčji Potok, sta bili v tistem času v vratarnici dve študentki.

Glede na to, da v tem času obiskovalci kupujejo predvsem letne vstopnice (njihova cena znaša med 20 in 45 evrov), so v arboretumu prepričani, da sta bila roparja na to pripravljena. Uslužbenki na srečo pri ropu nista bili poškodovani, v arboretumu pa so že poostrili varnost pri tamkajšnjih prodajnih hišicah.

S PU Ljubljana so ob tem še sporočili, da sta roparja po ropu pobegnila do bližnjega parkirnega prostora, kjer sta sedla v svetlejše manjše osebno vozilo (po naših neuradnih podatkih naj bi šlo za modrega pola) in se odpeljala v smeri Kamnika.

Storilca naj bi imela v času ropa na glavi motoristični čeladi. "Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi izsledili storilca opisanega kaznivega dejanja," so še sporočili s PU Ljubljana.

Komentarjev 1
  • erikkk 12:17 19.marec 2012.

    Naj se preveri najprej če katera od študenk ni povezana z roparjema.mal čudn se mi zdi ....