Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Oropala pošto na Poljanskem nasipu

Rop pošte na Poljanskem nasipu v Ljubljani
1/6
Bralka Zurnala24.si
V središču prestolnice se je zgodil nov rop pošte. Sredi belega dneva sta neznanca oropala poslovalnico na Poljanskem nasipu. Letos smo že do avgusta zabeležili devet ropov.

V samem središču Ljubljane so neznani osumljenci oropali poslovalnico Pošte Slovenije – rop se je zgodil na Poljanskem nasipu, policija pa roparja še išče, nam je dejal tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek.

"Zaenkrat lahko potrdim, da policisti obravnavajo to kaznivo dejanje," nam je dejal in dodal, da so bili o ropu obveščeni okoli 15. ure. Med drugim storilca iščejo tudi s helikopterjem.  "Po do sedaj znanih podatkih sta v poslovalnico vstopila moška en je imel nož, drugi pa pištolo oziroma pištoli podoben predmet. Od uslužbencev sta zahtevala denar. Policija trenutno izvaja ukrepe za izsleditev ter ogled kraja dejanja," nam je Stojnšek sporočil naknadno. S kraja sta moška pobegnila v smeri Zmajskega mostu.
En moški je visok okoli 180 centimetrov, ima temne kratke lase, podolgovat obraz, oblečen je bil v temno majico ter bež hlače do kolen. Drugi je star okoli 25 let, na glavi pa je imel kapo bež barve s šiltom ter modre hlače do kolen.

 

V začetku avgusta smo sicer pisali, da smo imeli v tem letu že devet ropov poštnih poslovalnic. Po umoru v Kresnicah so na Pošti Slovenije zatrdili, da bodo letos za varovanje ljudi in premoženja namenili več kot 2,1 milijona evrov. Od teh dveh milijonov naj bi, kot so nam povedali, večji del šel prav za ukrepe v poštnem logističnem centru v Ljubljani.

Statistika ropov poštnih poslovalnic, ki so nam jo posredovali s Pošte Slovenije, pa je naslednja:
2005: 8 ropov,
2006: 3 ropi,
2007: 2 ropa,
2008: 6 ropov,
2009: 7 ropov,
2010: 30 ropov.

Komentarjev 1
  • 1111 00:29 31.avgust 2011.

    ...vedno več bo tega...itak tudi, če jih dobijo, tistih par mesecev se že splača potrpet in odspat s po tremi obroki na dan v zaporu, pol pa naprej...za iste pare.... :))