Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Oropala trgovino in smrtno ranila moškega

Rop na Vodnikovi
1/4
Tjaša Pureber
Včeraj malce pred sedmo uro zvečer sta neznanca oropala Zlatarno v Ljubljani. Pri ropu sta poškodovala moškega, ki je ponoči v bolnišnici umrl. Policija storilca še vedno išče.

Streljanje. Policija še vedno išče dva mlajša osumljenca umora zlatarja na Vodnikovi ulici v Ljubljani. Zlatar je bil sicer umorjen med ropom. "Slišal sem, da je prišlo do ropa v prodajalni, kjer prodajajo zlato. Moški naj bi umrl po tem, ko je prišlo do streljanja," je o včerajšnjem ropu povedal eden izmed očividcev.

Živ ob prihodu reševalcev

Storilca sta 59-letnega lastnika zlatarne, ki naj ne bi imel drugih uslužbencev, presenetila tik preden je zaprl. Bližnja gostilničarka pravi, da je bil “družinski človek, prijazen in zgovoren. Veselil se je svojega vnuka in nikoli ni bil vpleten v kakšne nečedne posle.” Njegove stranke naj bi bile predvsem starejše gospe, zlatarno pa je imel v soseski že dlje časa. "Moški je imel lokal že dvajset let. Veljal je za zelo prijaznega in umirjenega gospoda. Ne moremo verjeti, da se je kaj takšnega zgodilo," pravijo sosedi.

V bližnjih lokalih strelov niso slišali. Pri 59-letniku naj bi se velikokrat sprožil tudi alarm, a je bil na srečo vedno lažni. Včeraj se alarm ni sprožil. Da je nekaj narobe, so v sosednjem lokalu opazili šele, ko so zaslišali krike lastnika Zlatarne.

Zlatarja je na tleh lokala odkril dostavljalec pic, ob prihodu reševalcev naj bi bil še živ in klical pomoč. Najprej naj bi mislili, da je le hudo pretepen, a naj bi se pozneje izkazalo, da je bil zanj usoden strel v glavo. Umrl je kasneje v bolnišnici.

V zadnjem času naj bi se po besedah sosedov zgodilo kar nekaj oboroženih ropov v bližnji okolici. "Bilo je samo vprašanje časa, da se bo kaj takšnega zgodilo še tukaj."

Neznanca še iščejo

Do ropa je prišlo včeraj nekaj pred 19. uro. Neznana zamaskirana moška kriminalisti, ki še vedno opravljajo ogled kraja dogodka in zbirajo obvestila, še iščejo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.