Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Osem let za napad z nožem na brezdomce

Krvav nož (slika je simbolična) Sutterstock
Okrožno sodišče v Novi Gorici je osem let zapora prisodilo 28-letnemu italijanskemu državljanu Alexu Russu, ki je avgusta lani z nožem štirikrat napadel in porezal brezdomce v parku pri novogoriški avtobusni postaji. Sodni senat mu je pripor podaljšal do pravnomočnosti sodbe.

Novogoriški policisti so Alexa Russa prijeli septembra lani, pri preiskavi pa so jim pomagali italijanski kolegi iz Gorice. Osumljenega italijanskega državljana so policisti iskali zaradi utemeljenega suma storitve napada in poskusa uboja 29-letne ženske in poskusa umorov 38-letnega, 34-letnega in 25-letnega moškega, ki so se zgodili sredi Nove Gorice 12., 18. in 19. avgusta lani.

Domnevno ni napadel prvič

Osumljenec je 19. avgusta napadel in porezal dva moška, ki sta se zadrževala v parku ob avtobusni postaji v Novi Gorici. Poškodovanima so prvo pomoč nudili na kraju dogodka, nato so ju odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Osumljeni naj bi napadel že prej, saj je bila 12. avgusta zvečer na podoben način in istem kraju napadena in poškodovana tudi 29-letna ženska. Ob tem je dobila površinske vreznine v vrat in levo roko, ki so ji jih oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Pri preiskavi napadov so kriminalisti ugotovili, da je 18. avgusta isti osumljenec napadel tudi 25-letnega moškega in ga poškodoval.

Motiv: maščevanje za smrt prijatelja

Dejanj je bil osumljen 27-letni italijanski državljan, ki mu je pred leti zaradi prevelikega odmerka prepovedane droge, ki jo je kupil od brezdomcev in preprodajalcev v Novi Gorici, umrl prijatelj. Za njegovo smrt se je Russo želel maščevati brezdomcem, ki so občasno tudi preprodajali prepovedane droge.

Tožilstvo je po poročanju Primorskih novic sicer predlagalo 10 let zapora. Obtoženemu bodo v zaporno kazen šteli tudi čas, ki ga je preživel v priporu. Obramba in tožilstvo naj bi o morebitni pritožbi še razmislila. Žrtve napadov, ki so napovedale, da bodo zahtevale odškodnino v višini 200 tisoč in 250 tisoč evrov, je po poročanju Večera sodišče napotilo na pravdo.

Komentarjev 1
  • Janko Kotnik 13:18 21.julij 2012.

    zakaj je zbrisan prejšnji komentar, ki opozarja na idiote, ki pišejo te ćlanke????????????