Slovenija > Črna kronika
121 ogledov

Osem smučarjev pri Kaninu zasul snežni plaz

Snežni plaz Shutterstock
Šest jih je odneslo brez poškodb, eden ima zlomljeno koleno, en smučar pa se še bori za življenje.

Na Žlebeh (Nevejsko sedlo), nedaleč od kaninske žičnice, se je včeraj nekaj pred poldnevom usul plaz, pod katerim se je znašlo sedem turnih smučarjev iz Karnije, ki so bili namenjeni na vrh Pobiča, poročajo Primorske novice.

Šest jih je po poročanju časnika odneslo brez poškodb, eden ima zlomljeno koleno. En smučar pa je ostal pod snegom in so ga odkrili prijatelji, izpod plazu pa so ga po poročanju Primorskega dnevnika potegnili reševalci.

"Oživljali so ga na kraju nesreče in ga s helikopterjem pripeljali v dolino, nato z rešilcem v videmsko bolnišnico, ker helikopter zaradi megle ni mogel pristati v Vidmu," navajajo pri Primorskem dnevniku.

 

Je kriva neprevidnost?

Zdravstveno stanje poškodovanega turnega smučarja je po poročanju časnika zelo resno.

Časnik še poroča, da so furlanski turni smučarji smučali v spremstvu dveh smučarjev iz Mark, ki sta bila nekaj metrov naprej od ostalih in precej daleč od plaza, ki se je raztezal v širini približno dvesto metrov.

Nesreči naj bi botrovala neprevidnost, saj so metereologi že v petek opozarjali na povečano stopnjo nevarnosti plazov.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 17:35 05.februar 2017.

    Nič čudnega.Pri nas lahko vsak tujec počne kar hoče in to na naše stroške.Koliko časa še? Za neurejene razmere je kriva država in nesposobna politika.Ko jih bo kakšen ozaveščen tujec tožil zaradi neurejene zakonodaje bodo pa zopet s prsti kazali na nedolžne.