Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Osem tisoč voznikov "pihalo"

slovenija 15.04.2010 alkotest, policija, pihanje, vinjeni voznik, Ljubljana, fot Žurnal24 main
Policisti so prejšnji konec tedna v okviru akcije 0,0 šofer - trezna odločitev izvajali poostrene nadzore nad psihofizičnim stanjem voznikov. Preizkusili so skoraj osem tisoč voznikov.

Slovenski policisti so prejšnji konec tedna z alkotesti preizkusili 7.805 voznikov. Ugotovili so 319 kršitev, osem oseb so pridržali, v 108 primerih pa odstopili od pridržanja.

Na območju Policijske uprave Maribor so v času izvajanja poostrenega nadzora odredili 272 preizkusov alkoholiziranosti in pri tem ugotovili 11 kršitev voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Enemu vozniku pa so odredili strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog ter mu tudi zasegli manjšo količino prepovedane droge.

Celjski policisti so preizkus alkoholiziranosti odredili 421 voznikom. Pri sedmih je preizkus pokazal stopnjo alkoholiziranosti do 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, šest voznikov pa je imelo v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligrama alkohola. Policisti so 11 voznikom začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Enemu, ki je vozil pijan in brez vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo, enega pa so pridržali.

Na novogoriškem so z alkotestom preizkusili 223 voznikov. Kot so ugotovili, je 10 oseb vozilo pod vplivom alkohola, od tega štirje s stopnjo alkoholiziranosti nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Enemu od voznikov pa so odredili strokovni pregled, ker se ni strinjal z rezultatom preizkusa alkoholiziranosti. Voznikom, ki so vozili pod vplivom alkohola, so policisti v skladu s prometno zakonodajo prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Na območju Murske Sobote so policisti odredili 407 preizkusov alkoholiziranosti. Pri sedmih voznikih je bila koncentracija alkohola v organizmu do miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, pri sedmih pa nad to mejo. Poleg tega so murskosoboški policisti ugotovili še 181 drugih kršitev cestnoprometnih predpisov, za katere so izrekli globo. V sklopu akcije so v noči s sobote na nedeljo na območju Pomurja izvedli še poostren nadzor po t. i. metodologiji 'promil', kjer so preverili psihofizično stanje še pri 162 udeležencih in pri treh ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.