Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Oskrunili Plečnikov stadion

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Neznanci so vdrli na Plečnikov stadion v Ljubljani in poškodovali več vrat, oken in del kamnite ograje na častni tribuni, so potrdili na Policijski upravi Ljubljana.

Kot so pojasnili na policijski upravi, so bili o vlomu obveščeni popoldne ob 14.30. Po doslej zbranih podatkih so neznani storilci v daljšem časovnem obdobju vlomili na območje stadiona, kjer so poškodovali več vrat, oken in del kamnite ograje na častni tribuni.

Policisti zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena, nadaljujejo zbiranje obvestil o okoliščinah kaznivega dejanja in o storilcih. O svojih ugotovitvah bodo obvestili tudi pristojno tožilstvo.

Na dogodek se je že odzval zasebni investitor Joc Pečečnik. Sporočil je, da so huligani vdrli na Plečnikov stadion in uničili ograjo na glorieti, ki je bila ena redkih dobro ohranjenih izvirnikov Plečnikove dediščine.

Po njegovih navedbah je bil stadion zaklenjen in zaščiten z lesenimi pokrivali, kljub temu pa so neznanci vdrli. Kot je zapisal, je škoda neprecenljive vrednosti, saj gre za elitne predmete, ki jih brez dovoljenja ne more ustrezno zaščititi oziroma odpeljati na varno mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.