Slovenija > Črna kronika
167 ogledov

Osnovnošolci snemajo porniče

spletna pornografija Sutterstock
Učenca ene izmed obalnih šol prostovoljno posnela spolni odnos, ki je bil objavljen na YouTubu.

Po naših informacijah je šlo za dogovor več učencev šole z Obale, da vdrejo v eno od prikolic v Fiesi, posnamejo spolni odnos in ga nato objavijo na spletu.

Pri spolnem odnosu naj bi sodelovala učenec devetega razreda in učenka sedmega razreda. Vse naj bi potekalo povsem prostovoljno. Učenci, ki so spolni odnos posneli, so ga objavili na spletnem portalu YouTube, od koder so ga že umaknili. Po naših informacijah pa si ga učenci še vedno izmenjujejo prek mobilnih telefonov.

Pretekli teden je bila na policijo podana prijava. Kot so nam sporočili s Policijske uprave Koper, so z zadevo seznanjeni, vendar nam zaradi vpletenosti mladoletnih oseb podrobnejših podatkov ne morejo posredovati.

Šola deluje preventivno

Starše pa naj bi po naših informacijah na včerajšnjem roditeljskem sestanku v okviru teme o varnosti na spletu opozorili tudi na ta dogodek.

Ravnateljica osnovne šole naših informacij o dogodku ni mogla potrditi, saj "to ugotavljajo pristojne službe". Potrdila je včerajšnji roditeljski sestanek na temo pasti spleta: "Starše smo obvestili o prepovedi snemanja in objavljanja posnetkov brez dovoljenja in o tem, da se morajo z otroki pogovarjati o varni spolnosti."

Na vprašanje, kako bo ukrepala šola, odgovarja, da "preventivno, predvsem kar se tiče ozaveščanja staršev, ki so v prvi vrsti odgovorni za vzgojo otrok".

Komentarjev 13
  • halal 15:27 22.januar 2012.

    @kai "pri čemer obstaja očitno nesorazmerje med zrelostjo storilca in žrtve"

  • allstarr111 12:55 21.januar 2012.

    Kje je posnetek ?

  • kai 12:16 21.januar 2012.

    Vsaj pri učenki sedmega razreda je beseda "prostovoljno" popolnoma neustrezna.Kazenski zakonik, 183. člen - Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let(1) Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega ...prikaži veča spola, ki še ni stara petnajst let, pri čemer obstaja očitno nesorazmerje med zrelostjo storilca in žrtve, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.(2) Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka z osebo, ki še ni stara deset let ali s slabotno osebo, ki še ni stara petnajst let ali tako, da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, se kaznuje z zaporom najmanj treh let.(3) Učitelj, vzgojitelj, skrbnik, posvojitelj, roditelj, duhovnik, zdravnik ali druga oseba, ki z zlorabo svojega položaja spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo, ki še ni stara petnajst let in mu je zaupana v učenje, vzgojo, varstvo in oskrbo, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.(4